torsdag 7 november 2013

Hello!

Nu har en vecka av denna månad gått, och november har blivit lite ljusare med ett lager snö. Alla tycker vi olika om snön;)

Nästa vecka fortgår som vanligt. Till er som var på skolan måndag förmiddag den 4/11: Kom ihåg läxan:))
Du som inte var här då får gärna "haka på" och komma på en liten förändring du kan göra i din vardag som bidrar till en förbättrad situation för dig själv.

På tisdag, 12.20, kommer ni att ha "Du och Din framtid" tillsammans med Spira Integration. Ett tillfälle till erfarenhetsutbyte med en annan grupp på skolan.

V 47, måndag den 18/11 kl. 18.30-20.30 och tisdag den 19/11 kl. 8.20-11.20 kommer Mietek Grocher till Medlefors. Mietek är född 1926 i Warszawa, är judisk föreläsare och författare som överlevde Förintelsen. Han kommer att berätta om sina upplevelser från andra världskriget - hur han förlorade hela sin familj medan han lyckades överleva nio av nazisternas läger. Efter andra världskriget kom han till Sverige och reser nu runt i landet för att berätta om sina upplevelser.

Förintelsen är ett skrämmande exempel på vad som kan hända om vi inte håller debatten om demokrati och människors lika värde vid liv. Cirka sex miljoner judar dog i Förintelsen.
Hoppas så många som möjligt har möjlighet att delta. Under tisdagen den 19/11 har vi inga lektioner parallellt med Mieteks föreläsning på förmiddagen.

Ha en skön helg!
Jenny

1 kommentar:

  1. En intressant diskussion dyker upp när jag Googlar Mietek Grocher http://forum.skalman.nu/viewtopic.php?f=21&t=38726

    SvaraRadera